Gerdi van Nek

Osteopaat DO-MRO

Mijn naam is Gerdi van Nek. Na een propedeusejaar aan het college Sutherland in Amsterdam ben ik direct begonnen aan de 4-jarige fulltime opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathie te Gent. Deze opleiding heb ik in juni 2012 afgerond en sindsdien ben ik werkzaam in mijn praktijk in Volendam.

Osteopathie is niet alleen mijn werk, het is mijn grootste passie. Ik behandel zowel volwassenen als baby’s en kinderen. Het is fijn om iemand te kunnen helpen die soms maanden of zelfs jaren met klachten rondloopt. En het behandelen van kinderen en baby’s is heel dankbaar werk. Je helpt namelijk niet alleen het kind maar je helpt het hele gezin. Zelf heb ik 3 kinderen. Dus ik weet uit ervaring hoe fijn het is als er iemand kan helpen wanneer je het zelf even niet meer weet.
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en lid van het Nederlandse Register voor Osteopathie (NRO).

In de tussentijd ben ik bezig geweest om mij te specialiseren via verschillende cursussen/opleidingen.

Nascholing:
– Osteopathie bij kinderen (2012-2014)
– Cursus over functionele schildklier klachten (2015)
– Geïntegreerde technieken – Frank de Bakker (2016-2017)
– Functionele kaakgewrichtsorthopedie bij kinderen – Philippe van Caille (2018)
– Osteopathie bij baby en kind, the essential – Hanne de Ruyck (2018)
– Primaire reflexen – Laurie Kolfoort(2019)
– Masterclass Primaire Reflexen – Laurie Kolfoort (2020)
– An Osteopathic Approach to Treatment of Infants with GER/GERD (‘REFLUX’) – Didde Thorsted (2022)
– Zwangerschap de essentie- Hanne de Ruyck (2023)
– Osteopathie en het neurologisch systeem – Danny v.d Ven (2023)
– Het embryo in ons – Jaap van der Wal (2023)

Lees meer

Peter Dekker

Osteopaat DO-MRO

Naast mijn werk als Fysiotherapeut ben ik in 2015 begonnen met de parttime studie Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Zeist. In 2019 behaalde ik mijn diploma en titel Bsc. D.O. en ben ik gaan rondkijken bij praktijken om er te komen werken. Ik kwam terecht bij Van Nek Osteopathie waar ik meteen een goed gevoel bij had. Hier werk ik nu zelfstandig en in teamverband aan de werkzaamheden als Osteopaat.
Osteopathie inspireert mij enorm omdat er veel verder gekeken wordt dan alleen het bewegingssysteem. Hierdoor is het mogelijk om naar meerdere oorzaken te kijken en kan je iemand vanuit een breder oogpunt onderzoeken en behandelen. Iemand weer optimaal laten bewegen, waarbij gezocht wordt naar de oorzaken vanuit meerdere systemen (zoals orgaan systeem) vind ik iedere keer weer een uitdaging. Iedere patiënt heeft weer een andere oorzaak van de klachten waar constant naar gezocht wordt. Dit maakt ons vak juist zo leuk.

Ik kom uit een dorp in West- Friesland, speel tennis en kijk ook veel sport. Hierdoor zou ik sporters ook kunnen begrijpen en onderzoeken/behandelen. In de toekomst wil ik ook cursussen gaan volgen voor Osteopathie bij kinderen en ik dus ook kinderen kan gaan behandelen.

Verder ben ik aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).

Lees meer
Bekijk alle reviews